gradsko vijeće varaždin

POSLJEDNJI POKUŠAJ Danas hitna sjednica s temom vrtića i (opet) proračuna

Objavljeno: 31.03.2017. 09:20

Zadnja izmjena: 31.03.2017. 09:29

Na današnjoj hitno sazvanoj sjednici Gradskog vijeća Varaždina trebala bi se donijeti odluka o potpori projektima izgradnje vrtića u Hraščici i Donjem Kućanu - ali će se još jednom na dnevnom redu naći i izglasavanje proračuna za 2017. godinu.

Za sjednicu čije je sazivanje svojim potpisom podržalo 9 vijećnika na inicijativu vijećnika Željka Bunića i Zlatana Avara bila je najavljivena samo jedna točka - davanje suglasnosti za potporu projekata izgradnje dva vrtića. No, o tome će se raspravljati u točkama 3 i 4, dok se prve dvije odnose se na donošenje proračuna.

'Dogovor Habuša, Bunića i Avara?'

Neposredno prije sjednice, ispred zgrade vijećnice svoju je izjavu dao i šef varaždinskog HDZ-a Damir Habijan, koji je došao u pratnji vijećika Otilije Cvetko i Marijana Cingule

- S obzirom da nije bilo jasno može li se ići s potporom vrtićima bez izglasanog proračuna, jučer sam nazvao ministra Tolušića koji je bio na Malti i dobio objašnjenje kako proračun nije potreban. Stoga ćemo mi danas glasati za potporu vrtićima, ali ne i za proračun. Ne znam radi li se ovdje o nekom dogovoru Habuša, Bunića i Avara. - izjavio je Habijan. Sjednica je upravo započela, vijećnici su izglasali opravdanost sazivanja sjednice i ostaje nam za vidjeti kako će ići s glasanjem o navedenim temama.

 

Komentari