Potencijali Varaždinske županije predstavljeni veleposlanicima

Objavljeno: 24.11.2014. 19:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: Delegaciju veleposlanstava u Županijskoj palači primio je župan Predrag Štromar

U organizaciji Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva, u akciji pod nazivom "10 veleposlanika u jednom gradu, u jednoj županiji" i pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, danas su Varaždinsku županiju posjetili veleposlanici akreditirani u Republici Hrvatskoj.

U Varaždin su tako stigli veleposlanici Republike Indonezije Nj.E. Agus Sardjana, Slovačke Republike Nj.E. Juraj Priputen, Republike Azerbajdžan Nj.E. Kamil Khasiyev, Republike Makedonije Nj.E. Daniela Karagjozoska, Republike Bugarske Nj.E. Tanya Dimitrova Dimitrova te Narodne republike Kine, savjetnik Kai Liu. Koordinaciju hrvatskih društava prijateljstva predvodio je glavni tajnik, narodni izaslanik Andrija Karafilipović, sa suradnicama Vlatkom Matošin i Barbarom Antolić Vupora.

Delegaciju veleposlanstava je primio župan Varaždinske županije Predrag Štromar, sa suradnicama privremenom pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije Jelenom Zrinski Berger i direktoricom turističke zajednice Varaždinske županije Elizabetom Dolenec. Župan je goste upoznao s osobitostima Varaždinske županije, njenim gospodarskim i obrazovnim potencijalom, aktualnim projektima, planovima za budućnost te ulagačkom klimom.

- Izuzetno mi je drago što ste odabrali Varaždinsku županiju za posjet i siguran sam da ćete se uvjeriti da je Varaždin izuzetan grad, a Varaždinska županija najkonkurentnija i najtransparentnija županija u Hrvatskoj – istaknuo je župan Štromar te dodao kako se nada da će Županija i Hrvatska sve više surađivati s tim državama jer imamo dosta dodirnih točaka u gospodarskom, kulturnom i turističkom smislu.

Inače, posljednja posjeta Varaždinskoj županiji u organizaciji Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva bila je prije dvije godine, ali obzirom da je u nekim zemljama došlo do promjene veleposlanika, dogovoren je današnji posjet.

Nakon prijema u Županijskoj palači delegacija je posjetila HGK – Županijsku komoru Varaždin te tvrtku MIV Varaždin.

Komentari