definiranje strategija

Potpisan ključni dokument za razvoj turizma Varaždinskih Toplica

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.02.2021. 15:43

Zadnja izmjena: 18.02.2021. 15:52

Danas je potpisani Ugovor o pružanju savjetodavnih usluga kojim će se definirati strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice.

Varaždinska županija je tijekom prošle godine provela otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti radi pružanja savjetodavnih usluga u svrhu definiranje strategije održivog razvoja, modela privatizacije i upravljanja zdravstveno-lječilišnog i turističkog kompleksa Varaždinske Toplice.

''Pronaći model i partnera''

Župan Radimir Čačić izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem Ugovora te je naznačio kako je cilj pronaći model i strateškog partnera koji bi potaknuo razvoj prije svega zdravstveno-lječilišnog, a zatim i sveukupnog turizma Varaždinske županije.

-  Varaždinska županija u proteklom je razdoblju u Varaždinskim Toplicama pokrenula brojne projekte i investicije obnove i izgradnje ukupne vrijednosti 260 milijuna kuna, dok je trenutno u izgradnji i novi spinalni centar. To je samo dio priče koja ima mogućnosti i prostor da se nadogradi ulaganjima u hotele sadašnjih radnih naslova Jupiter i Josipova kupelj. Nova europska lisnica nam daje mogućnost da ponudimo i zdravstveni turizam te da apliciramo prema europskom novcu. Radi se dakle o velikim projektima za koje tražimo podršku Europske unije, jer govorimo o 600 milijuna kuna koje  dvostruko prelaze iznos kojeg smo do sada uložili – rekao je župan.

Sam ugovor su potpisali župan Varaždinske županije Radimir Čačić te predstavnice Zajednice gospodarskih subjekata: Hotelsko i destinacijsko savjetovanje d.o.o., Studio 3LHD d.o.o. te Zajedničkog odvjetničkog ureda Mladen Markoč i Relja Pećina Ružica Horvat i Romana Ilić. Inače, vrijednost Ugovora iznosi  867.500,00 kn sa PDV-om i trebao bi biti realiziran u slijedeća 4 mjeseca.

Komentari