UDRUGA RODA

Potpisan ugovor za izgradnju Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima PU varaždinske

Objavljeno: 12.02.2021. 17:52

Zadnja izmjena: 12.02.2021. 18:10

U sklopu Obilježavanja 30 godina osnivanja Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „Roda“ (18. ožujak 1991. - 18. ožujak 2021.) u prostorima PU  Varaždinske potpisan je ugovor s izvođačem radova za izgradnju spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima u obrani Hrvatske, ratne PU Varaždin.

Od ideje prerano preminulog predsjednika udruge i ratnog zapovjednika Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „Roda“ Gorana Mihalića i njegovih suradnika, te pokretanja inicijative da se na jednom reprezentativnom mjestu podigne dostojan spomen za sve stradale policajce, ratne PU Varaždin, bio je potreban neki protek vremena koji je s današnjim danom sve bliže do ostvarenja zadanog cilja.                                                                     

U prostorijama PU Varaždinske potpisan je ugovor između udruge Specijalne jedinice policije PU Varaždinske „Roda“ i tvrtke Senčar metali te tvrtkom Žagar d.d. za izgradnju „Spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima Policijske uprave varaždinske".

Ugovorena vrijednost radova je veća od 500.000 kuna i ugovorenim rokom izvršenja od 90 kalendarskih dana, a svečano otvaranje predviđa se povodom Dana državnosti. Prilikom potpisivanja ugovora Ivo Loborec istakao je javnu zahvalu rukovodstvu PU Varaždinske na ustupanju terena za izgradnju spomenika i to u najljepšem djelu „secesijske gradnje“ grada Varaždina, te građevinskoj operativi grada Varaždina na pripremi zemljane podloge. Loborec je posebnu zahvalu uputio svima koji su financijskim sredstvima pomogli udruzi za realizaciju projekta. 

Komentari