međimurska županija

Potpisani ugovori za opremanje Muzeja nematerijalne baštine u čakovečkom Starom gradu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.03.2021. 08:19

Zadnja izmjena: 04.03.2021. 08:19

Dvije godine od početka građevinskih radova na obnovi i rekonstrukciji fortifikacije čakovečkog Starog grada, potpisivanjem ugovora o opremanju Muzeja nematerijalne baštine, ovaj najveći i najkompliciraniji kulturni projekt u Međimurju ušao je u posljednju fazu.

Muzej nematerijalne baštine Međimurja bit će uređen kao suvremeni i inovativan postav s edukativnim sadržajima koji su vezani uz očuvanje nematerijalne kulturne baštine, od tradicijskih umijeća, jezika i glazbe, međimurskih mitova i legendi, do povijesnog kompleksa Starog grada, njegove obrane, zatočenika u tamnici dvorca, do replika oružja i opreme.

 - Ovaj projekt, vrijedan 40 milijuna kuna, koji financiraju Međimurska županija i Europska unija najvredniji je, najskuplji i najkompliciraniji kulturni projekt u cijeloj povijesti Međimurja - naglasio je na potpisivanju ugovora Matija Posavec, župan Međimurske županije.

Na današnjoj svečanosti potpisan je ugovor za izradu namještaja za muzejski postav, koji je Muzej Međimurja Čakovec sklopio s tvrtkom PRIMAT RD, zatim za izradu obloga, reljefa i maketa, koji je potpisan s predstavnicima tvrtke Drvni centar Filo, te za izradu hiperrealističnih skulptura povijesnih likova i legendi te povijesne replike oružja, koji je potpisan s turskom tvrtkom - KALEMZEN KÜLTÜR SANAT.

Nositelj ovoga vrijednoga projekta je Međimurska županija, a projektni partneri su Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA, Muzej Međimurja Čakovec i Turistička zajednica Međimurske županije.

Komentari