prilika za posao

FOTO 19 nezaposlenih Varaždinaca radit će idućih 6 mjeseci u Parkovima i Čistoći

Objavljeno: 16.07.2018. 12:03

Zadnja izmjena: 16.07.2018. 12:13

Foto: Mirela Horvat

Danas je u Gradskoj vijećnici potpisan ugovor o suradnji na provedbi javnih radova s Čistoćom i Parkovima u vrijednosti 473 tisuće kuna. 

Grad Varaždin ove je godine prijavio Program javnog rada pod nazivom „Projekt očuvanja čistoće zelenih površina - ekološki projekt“ u suradnji s TD Čistoća i TD Parkovi koji je prihvaćen od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Kroz Program će 19 nezaposlenih osoba s liste HZZ-a idućih 6 mjeseci raditi u tvrtkama Parkovi i Čistoća, a ugovore je potpisao gradonačelnik Ivan Čehok te direktori partnerskih tvrtki Alen Runac i Davor Skroza.

Ovim programom obuhvaćeni su nezaposleni i to stariji od 50 godina i oni s fizičkim poteškoćama, te je za njih radna odjeća i obuća već spremna, a obavljat će poslove na uređenju javnih površina od 16. srpnja 2018. do 15. siječnja 2019. godine. Kako doznajemo, radovi su već krenuli u Trakošćanskoj ulici, a nakon toga na redu je Banfica i Ulica Stjepana Vukovića. Na naše pitanje da li se u tom programu planira čišćenje dravske šume, gradonačelnik je izjavio da se najprije mora vidjeti obuhvat radova jer posla ima za cijelu četu. 

Program je vrijedan 473 tisuće kuna, a sredstva za isplatu plaća i javni prijevoz osigurana su iz državnog proračuna, dok Grad Varaždin financira liječničke preglede i osposobljvanje za zaštitu na radu. Tvrtke Parkovi i Čistoća osiguravaju zaštitinu odjeću i obuću te alate. 

Komentari