pitali smo, doznajte

eTV - Domaći vatrogasci svjedoče klimatskim promjenama i nabavljaju dodatnu opremu

Objavljeno: 02.03.2024. 08:29

Zadnja izmjena: 02.03.2024. 10:48

U zadnjih nekoliko godina svjedočimo klimatskim promjenama, uslijed kojih ni naše područje nisu zaobišle poplave, potresi, tuče.... Budući da su vatrogasci jedna od najvažnijih služba koje u tom trenutku trebamo, pitali smo jednoga od njihovih predstavnika koliko se u posljednje vrijeme promijenio broj i vrsta intervencija.

Predsjednik vatrogasne zajednice zajednice Grada Ivanca, Zdenko Đuras, koja je zabilježila veliki broj intervencija tijekom posljednje i posljednjih godina, potvrdio je da se vatrogasci suočavaju s promjenom strukture samih intervencija.

- Intervencije su se jako promijenile. Nažalost, klimatske promjene su odradile svoje. Struktura samih intervencija se promijenila u neke tehničke intervencije. Nažalost, ima podosta i to raslinja koje se proširilo. Iako se pokušava i to na neki način regulirati u određenim aktima grada. Međutim, imali smo i prošle godine i ovih godina poplave. Tu se stvarno morala jako brzo promijeniti spremost vatrrogasaca s nabavkom dodatne opreme  - rekao je ističući da je oprema ključna, jer ujedno jamči i određenu sigurnost.

 

Komentari