Pred varaždinskom Općom bolnicom od sutra počinju molitve za prestanak pobačaja

Objavljeno: 22.09.2015. 13:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: Udruga Betlehem

Varaždin je ponovno jedan od gradova sudionika molitvene kampanje "40 dana za život" za prestanak pobačaja koja diljem Hrvatske počinje 23. rujna.

O broju pobačaja u Varaždinskoj županiji bilo je riječi u nekoliko navrata, s obzirom na to da je Varaždinska županija s 739 prekida trudnoće druga u Hrvatskoj po broju abortusa, odmah iza grada Zagreba. Podaci su to Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema kojima je prošle godine u varaždinskoj Općoj bolnici bilo 456 legalno induciranih prekida trudnoće, što je najviše među svim hrvatskim bolnicama.

Inicijativa "40 dana za život" polazi od stajališta da je pobačaj nepravda prema neorođenoj djeci i majkama.

- Važno nam je osvijestiti lokalnu zajednicu te cijelu Hrvatsku o gorućem problemu pobačaja, to je silna nepravda prema nerođenoj djeci i majkama. Istina je da samo ljubav, milosrđe na koje nas poziva papa Franjo, mogu graditi bolji svijet - izjavio je Ante Čaljkušić, nacionalni voditelj inicijative.

Pred Općom bolnicom Varaždin, početkom ove godine protiv pobačaja su molili građani okupljeni oko Udruge Betlehem.

Osim Varaždina, gradovi sudionici ove inicijative su Pula, Rijeka, Zadar, Šibenik, Split, Sisak, Zagreb, Osijek, Vukovar, Vinkovci, Čakovec, Virovitica, Velika Gorica, Karlovac, Slavosnki Brod, Požega, Knin, Metković i Dubrovnik.

Komentari