na foi

Predavanju o boljem načinu upravljanja gradom prisustvovali Čehok i Kišić

Objavljeno: 10.05.2017. 19:13

Zadnja izmjena: 10.05.2017. 19:19

Danas je na FOI-u održano predavanje na temu učinkovitosti upravljanja gradovima, u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te Fakulteta organizacije i informatike Varaždin.

Analiza učinkovitosti upravljanja gradovima u Republici Hrvatskoj od 2005. do 20015. godine, naslov je današnjeg predavanja kroz koje se nastojao dati odgovor na pitanje mogu li se izmjeriti učinci upravljanja javnim resursima i utvrditi znanstvenim metodama koliko je učinkovita lokalna vlast. Uvodni govor održali su porf.dr.sc. Tihomir Hunjak i dekan FOI-a prof.dr.sc. Neven Vrček, dok je sadržaj ovog predavanja bio vezan uz istraživanje u sklopu doktorske disertacije koju je prije dvije godine branio predavač ove teme dr.sc. Tomislav Bogović.

- "Tema je aktualna i u svjetlu predstojećih lokalnih izbora i sve izraženijeg pritiska javnosti za povećanje učinkovitosti javnog sektora i racionalizaciju javne potrošnje." - ističe predavač dr.sc. Tomislav Bogović.

Ova analiza i alati, smatra dr.sc. Tomislav Bogović, mogu biti korisni samom menadžmentu koji upravlja gradovima (prije svega gradonačelnicima), ali i svim javnim dionicima kojima je u interesu procjenjivati učinkovitost izabranih političkih elita koje upravljaju javnim resursima. Ovom predavanju tako su se pridružili i kandidati za gradonačelnika Varaždina Ivan Čehok i Alen Kišić, a prisustvovao je i bivši dekan FOI-a Vjeran Strahonja.

Komentari