priopćenje zorana šanteka

Predsjednik Upravnog vijeća bolnice Varaždin objašnjava zašto se razrješuje Zember i zašto je razočaran Habijanom

Objavljeno: 16.01.2017. 12:33

Zadnja izmjena: 16.01.2017. 12:39

Foto: Arhiva

Za viđenje cjelokupne situacije po pitanju smjene ravnateljice Zember pitali smo i predsjednika Upravnog vijeća Zorana Šanteka - koji se očitovao pisanim putem.

>> Doktorici Zember rapidno raste podrška na Facebooku, ali je veliko pitanje hoće li danas imati i potporu uprave bolnice

Ovdje iznosimo sadržaj njegovog pisanog priopćenja. Šantek ističe da je na propuste ravnateljice prvo upozorila struka te da je evidentno nezadovoljstvo voditelja odjela, na što je on kao predsjednik upravnog vijeća morao reagirati.

'Habijan je ispolitizirao slučaj'

Na naše pitanje kako tumači izjavu Damira Habijana da je zaključak Upravnog vijeća krivotvoren, Šantek smatra kako je Habijan ispolitizirao cijeli slučaj. Upravno je vijeće, napominje, na svojoj sjednici 30. 12. 2016. po hitnom postupku dodalo točku dnevnog reda u kojemu se raspravljalo o stanju u bolnici na temelju materijala kojega je dostavio predsjednik Stručnog vijeća dr. Ivan Pavliček. S time je Šantek upoznao članove Upravnog vijeća i izglasano je da se o tome očituje ravnateljica i da se otkloni spomenuta problematika.

- Što se Damira Habijana tiče, moram priznati da sam začuđen i razočaran jer je bolnicu zloupotrijebio za svoju političku promociju, a pritom ne mareći niti za zdravstvene djelatnike, ali ni za pacijente. - stoji u Šantekovom dopisu, kritizirajući vođu varaždinskog HDZ-a kao "političara koji svim silama želi biti gradonačelnik Varaždina".

'Zember ignorira Upravno vijeće'

Na naše pitanje koji je ključni argument po pitanju razrješenja dr. Zember, Šantek napominje kako nema ništa protiv nje te kao njezin glavni propust navodi njeno ignoriranje Upravnog vijeća i postupanja po pitanju nepravilnosti na koje je ukazalo Stručno vijeće.

- Spomenuto Stručno vijeće posebno ukazuje na to da ravnateljica pojedine odluke donosi sama bez da se prethodno konzultirala sa liječničkom strukom. Struka je ukazala i na sistematizaciju radnih mjesta, koju su smatrali spornom te naveli kako je riječ o svojevrsnoj čistki. - ističe Šantek, dodajući kako ravnateljica još uvijek nije predložila novi Statut bolnice ni donijela plan rada bolnice za 2017. godinu.

Komentari