prvi čovjek komore

'Ukidanjem prireza u Gradu Varaždinu povećale bi se plaće'

'S obzirom da prirez direktno utječe na plaće, mišljenja sam da bi to dobro došlo za zaposlenike. Mi to pozdravljamo jer se time poveća i kupovna moć pa se automatski i pokreće neki kotač potrošnje', navodi između ostaloga Gložinić...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.10.2021. 10:51

Zadnja izmjena: 22.10.2021. 11:01

Oko jedne stvari su se vijećnici Ivan Čehok, Davor Patafta i članovi platforme Budimo grad složili na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća, a to je ukidanje ili (barem) smanjenje prireza u Gradu Varaždinu.

Uz njih, predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan u svojoj kampanji također je zagovarala smanjenje prireza, a sada ostaje za vidjeti hoće li prijedlog svih navedenih vijećnika dovesti do konkretne rasprave na Gradskom vijeću, a eventualno i do odluke o smanjeju ili ukidanju prireza. 

S ovom se idejom slaže i predsjednik Županijske komore Varaždin Dragutin Gložinić koji kaže kako je u aktualnim gospodarskim okolnostima svaka pomoć ljudima i tvrtkama dobrodošla.

- S obzirom da prirez direktno utječe na plaće, mišljenja sam da bi to dobro došlo za zaposlenike. Mi to pozdravljamo jer se time poveća i kupovna moć pa se automatski i pokreće neki kotač potrošnje. Ono što bi jedinice lokalne samouprave trebale napraviti tiče se pogodnosti zaposlenika prema teritoriju gdje oni rade - smještaj u vrtićima, eventualno da se subvencionira komunalna naknada jer i to bitno doprinosi poslovanju - rekao je Gložinić.

Komentari