3,3 milijuna kuna

Predstavljen projekt razvoja STEAM vještina učenika II. osnovne škole u Varaždinu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.07.2022. 12:46

Zadnja izmjena: 13.07.2022. 12:48

„Full STEAM ahead!“, u prijevodu s engleskog jezika „Punom parom naprijed“, naziv je projekta koji je predstavljen u II. osnovnoj školi u Varaždinu.

Riječ je o europskom projektu vrijednom 3,3 milijuna kuna, a u bivšem skloništu ispod sportske dvorane uredit će se učionice, provodit će se edukacije za djecu ali i za učitelje, dok će u tom projektu škola surađivati s Fakultetom organizacije i informatike te partnerima iz Kraljevine Norveške NT-Gruppen.  

- Zahvaljujem se drugoj osnovnoj školi, Fakultetu organizacije i informatike te partnerima iz Norveške koji su zajednički osmislili ovaj projekt. On će popraviti cijelu STEAM i IT-infrastrukturu II. Osnovne škole u Varaždinu. U okviru projekta planiraju se urediti nove učionice za robotiku, multifunkcionalne dvorane, uredit će se i zvjezdarnica. Djeca će dobiti priliku od malih nogu opredijeliti se i naučiti STEAM vještine - rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Koordinator projekta izv. prof. dr. sc. Markus Schatten  pojasnio je da će biti uređene  4 učionice za 4 nova i unaprijeđena obrazovna programa vezana uz STEAM: učionica za dizajn igara, učionica za robotiku, učionica za 3D ispis i učionica astronomske zvjezdarnice u kojoj će biti i sustav za praćenje meteorita. Na području astronomije te korištenju novih metoda učenja usko će se surađivati s partnerima NT Gruppen iz Norveške o čemu je video-vezom govorio predstavnik te tvrtke Branimir Šimić.

 

Komentari