UVODNA KONFERENCIJA

Predstavljen projekt „ Zdravi zubi za sve-promocija oralnog zdravlja Varaždinske županije“

Objavljeno: 14.07.2022. 13:45

Zadnja izmjena: 14.07.2022. 13:47

U Županijskoj palači u Varaždinu danas je održana uvodna konferencija i predstavljanje projekta naziva Zdravi zubi za sve – promocija oralnog zdravlja u Varaždinskoj županiji.

Vodeći partner projekta je Dom zdravlja Varaždinske županije dok je Varaždinska županija projektni partner. Projekt je financiran iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a ukupna vrijednost projekta iznosi 429,5 tisuća kuna.

S obzirom na problem premale osviještenosti građana o poremećajima u razvoju i nicanju zubi, zubnom karijesu, akutnom i kroničnom gingivitisu i paradontnim bolestima, Dom zdravlja Varaždinske županije promocijom oralnog zdravlja i zdravih navika povećat će osviještenost stanovništva o važnosti oralne higijene i pridonijeti prevenciji zubnih bolesti u Varaždinskoj županiji.

Kako je rečeno na predstavljanju projekta aktivnosti uključuju radionice za školsku djecu, radionice za vrtićku djecu, radionice za osobe starije dobi, radionice za roditelje malodobne djece, predavanja za trudnice, predavanja za javnost te okrugli stol otvoren za javnost s ciljem promocije oralnog zdravlja. Snimit će se TV i radijske emisije (tematski prilagođene za djecu, za trudnice i za starije) i TV reklame koje će se emitirati tijekom provedbe projekta. Organizirat će se dvije konferencije, objaviti novinski članci i članci na web portalima s relevantnim podacima o projektu.

 

Komentari