aktivno sudjeluju u projektima

Predstavnici I. osnovne škole Varaždin sudjelovali na dvije europske konferencije

Objavljeno: 13.02.2018. 17:19

Zadnja izmjena: 13.02.2018. 17:20

Predstavnici Prve osnovne škole Varaždin iskoristili su vrijeme da sudjeluju na dva međunarodna skupa - jedan u Pragu, pod nazivom "Mi jedemo odgovorno",   a drugi u Bruxellesu na temu vrednovanja generičkih kompetencija.

Projekt "Mi jedemo odgovorno" bavio se zdravom i odgovornom prehranom. Provodio se protekle tri godine u eko školama iz 9 zemalja., a naša škola sudjelovala je u prvoj pilot godini projekta. Sufinanciran je od strane EU, a koordinator u RH je Udruga „Lijepa naša” Ovaj pilot projekt je prvi pokušaj u EU ka izgradnji školskog programa koji rješava ključna pitanja potrošnje hrane. Bitno je osposobiti mlade da budu aktivni i odgovorni akteri prehrambenih navika.

A na projektu "Vrednovanje generičkih kompetencija 2020" sudjelovalo je 11 zemalja EU. Uključeno je bilo 250 osnovnih i srednjih škola od čega 30 u Hrvatskoj. U I. osnovnoj školi Varaždin u projekt su bili uključeni učenici 6.a i 6.c (učiteljice Ružica Gregurić i Marija Hublin) te 7.a i 7.c (učiteljice Snježana Huđek i Nevenka Medvedović). U projektu se težilo razvoju i vrednovanju informacijske i digitalne pismenosti, komunikacije i suradnje, kreativnosti i inovativnosti te poticalo na samostalno učenje (učiti kako učiti).

 

Komentari