društveno poticajna stanogradnja

Prema najavama gradonačelnika Bilića, sljedeće godine trebala bi početi izgradnja novih stanova u Ludbregu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.11.2018. 12:56

Zadnja izmjena: 22.11.2018. 12:56

Kako poručuju iz Grada Ludbrega, već duže vrijeme se tamo osjeća potreba za stanovima, a pošto ih nema za iznajmiti ni za kupiti, Grad je već neko vrijeme u kontaktu s APN-om, agencijom koja se bave prometom nekretnina u ime Republike Hrvatske.

Prema riječima gradonačelnika Dubravka Bilića, taj bi se formalni dio trebao uskoro riješiti, a u tu svrhu namijenit će se zemljište kod budućeg trgovačkog centra gdje bi se trebala otvoriti nova ulica, a četiri su parcele predviđene za izgradnju stanova. 

- Očekujemo iskaz interesa naših sugrađana, ali i žitelja iz susjednih općina, a koji će htjeti kupiti stan po povlaštenoj cijeni koja će biti zagarantirana po kvadratnom metru. U prvoj fazi iskazivanja interesa građana zanima nas kakav interes uopće postoji kako bismo mogli odrediti broj stanova te koja je kvadratura za koju su građani zainteresirani - rekao je Bilić i dodao kako bi gradnja stanova trebala početi već krajem sljedeće godine ako će sve ići prema planu.

Zainteresirani se mogu javiti u Grad Ludbreg, odsjek za prostorno uređenje, komunalne djelatnosti i imovinu koji se nalazi na prvom katu, (Trg Svetog Trojstva 14) osobno radnim danom od 8 do 15 sati do kraja 2018. godine gdje će popuniti anketni upitnik ili na službenoj stranici Grada Ludbrega preuzeti anketni upitnik i poslati ga na e-mail adresu: [email protected].

Komentari