sdp o sljedećoj sjednici vijeća

MARKOVIĆ I BOSILJ 'Proračun prihvaćamo ako prođu naši amandmani, a Čehok nam nije nudio direktorska mjesta'

Objavljeno: 15.12.2017. 12:47

Zadnja izmjena: 15.12.2017. 12:48

Foto: Mateja Rak

Na današnjoj presici u SDP-u novoizabrani predsjednik Miroslav Marković i gradski vijećnik Neven Bosilj iznijeli su stavove o nedavnim promjenama u SDP-u te o sjednici Gradskog vijeća koja je zakazana za ponedjeljak.

Osim što je demantirao informaciju o masovnom napuštanju stranke - o čemu smo već jučer pisali - Marković je iznio i svoje gledanje na političku situaciju u gradu.

-  Ne želimo da se Varaždin pretvori u nekakvo idolopoklonstvo, desničarenje i populizam, što je sad dosta vidljivo u ovim prvim mjesecima na gradskoj razini. Želimo biti dobra oporbena stranka, koja će podržavati dobre projekte, ali biti i konstruktivni kritičari onoga što nije dobro. - izjavio je Marković, ujedno upozoravajući na, kako ju je nazvao, puzajuću fašizaciju hrvatskog društva. Najavio je i da novim u Savjetu stranke započinju svoje pripreme za buduće izbore.

- Hoće li oni biti zbog možda nekih nepravomoćnih presuda prije ili tek za tri i pol godine, to ćemo vidjeti. - zaključio je Marković.

'Naša 4 uvjeta za potporu proračunu...'

Bosilj je proračun nazvao konzervativnim, smatrajući da će Grad prikupiti više sredstava, pa i ona iz fiskalnog izravnanja, gdje bi trebalo namjesto 0 kuna doći 8 do 12 milijuna kuna. Bosilj je dao relativno pozitivnu ocjenu i rashodovnoj strani, navodeći da su to projekti koje su se i oni još ranije zalagali. Ipak je naveo 4 amandmana - i o njihovom prihvaćanju ovisit će i konačni stav SDP-a o proračunu. To su sljedeći amandmani:

  • Namjesto 900 tisuća kuna za takozvanu akcentnu rasvjetu Starog grada taj novac dati za obnovu elektroinstalacija u 5. osnovnoj školi.
  • Dati uskrsnice umirovljenicima
  • Povećati izdvajanja za dječja igrališta,
  • Povećati poticaje za poljoprivredu.

Preustroj Grada smatraju nepotrebnim jer, kako je naveo Bosilj, imat ćemo 7 namjesto 10 'ministarstava'. S druge strane podupiru prijedloge o mreži škola i kulturnoj strategiji. Na kraju je Marković odbacio teze da je Čehok ponudio SDP-u mjesta direktora u nekim gradskim poduzećima.

- Bio sam na razgovoru s Čehokom jer je red da kao novi predsjednik trebam doći. - objasnio je svoj nedavni susret Marković.

 

 

 

Komentari