tvrtka staje na noge?

FOTO: PRESICA O AQUATEHNICI 'Sto obitelji sada može mirno spavati - sudjelujemo u Aglomeraciji'

Objavljeno: 03.10.2017. 15:29

Zadnja izmjena: 03.10.2017. 15:29

Foto: Luka Šalamun

Na današnjoj presici u prostorijama Aquatehnike gradonačelnik Ivan Čehok i direktor Tomislav Bogović objavili su da su tromjesečni razgovori s državom urodili plodom i omogućili ovoj gradskoj tvrtki dalje poslovanje.

Kako su objasnili, Ministarstvo okoliša dopustilo je da Aquatehnika sudjeluje kao podugovaratelj u EU projektima čiji je nositelj Varkom. Konkretno, to znači da će moći sudjelovati i u projektu Aglomeracije i obaviti poslove u vrijednosti od 200 milijuna kuna.

'Obitelji radnika mogu mirno spavati'

- Aquatehnika je bila u gubicima - kao što je i Varkom u prvih 6 mjeseci bio u gubicima. No, uspjeli smo ih konsolidirati, tako da je Varkom već u blagom dobitku. Nakon 2 mjeseca pregovaranja, dobili smo od Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša ovaj papir da Aquatehnika može sudjelovati u procesu Aglomeracije. - izjavio je Čehok, dodajući kako svojim kritičarima u Vijeću nije htio odgovarati dok ne dobije ovaj papir. Čehok je objasnio i da to ujedno znači kako se ne ide u prodaju Aquatehnike, premda će određenog restrukturiranja biti.

- Mi smo bili - da tako kažem - u tunelu. Sada mogu reći da obitelji naših stotinu zaposlenika mogu mirno spavati. - izjavio je direktor Aquatehnike Bogović. Čehok je najavio da bi radovi na Aglomeraciji mogli započeti krajem godine.

- Nema uhljebljivanja i stranačkih interesa, uzet ćemo samo ljude koji imaju iskustva u ovakvim građevinskim projektima. - rekao je Čehok. Na koncu je vijećnik Željko Bunić - koji je aktivno sudjelovao u pregovorima - slikovito objasnio da su malo više nagovarali Ministarstvo.

- Kao kad vas djevojka prvo odbije, a onda vi pokušate ponovno. - metaforično se izrazio Bunić.

 

Komentari