zagrebački županijski sud

Čehok nepravomoćno osuđen na 2, Patafta na godinu i osam mjeseci zatvora

Objavljeno: 19.07.2018. 12:38

Zadnja izmjena: 19.07.2018. 13:15

Foto: Arhiva

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok danas je na zagrebačkom županijskom sudu nepravomoćno optužen na jedinstvenu kaznu od dvije godine zatvora, Davor Patafta na godinu i osam mjeseci zatvora, a Narcisa Huljev na devet mjeseci zatvora i devet mjeseci uvjetne uz rok kušnje od pet godina.

Čehok je optužen zbog pogodovanja tvrtkama suoptuženog Davora Patafe; Patafta zbog poticanja na zloupotrebu položaja, a obojici se prema današnjoj presudi u kaznu računa i vrijeme koje su proveli u pritvoru. Međutim, Pataftine tri tvrtke moraju platiti i kaznu od 450.000 kuna.

Nepravomoćno su, naime, proglašeni krivima za nezakonitu zamjenu zemljišta s Pataftinim tvrtkama, malverzacije sa zemljištem za izgradnju POS-ovih stanova i nepravilnosti oko upravljanja varaždinskim aerodromom, čime je Grad Varaždin prema današnjoj presudi oštećen za četiri milijuna kuna.

S druge strane, Čehok, Patafta i Tomislav Kezelj nepravomoćno su oslobođeni optužbe da je mimo javnog natječaja Patafti dan posao za zbrinjavanje otpada iako njegova tvrtka za tu djelatnost nije bila osposobljena. Hrvoje Vojvoda nepravomoćno je oslobođen optužbe kada je riječ o zemljištima za POS-ove stanove.

Komentari