nakon svega pola sata

eTV: Presudio joj intervju eVaraždinu? Upravno vijeće pokrenulo razrješenje doktorice Zember i dalo joj rok od 8 dana

Objavljeno: 16.01.2017. 16:43

Zadnja izmjena: 16.01.2017. 18:42

Foto: Viktor Hranić

Na sjednici Upravnog vijeća varaždinske bolnice većinom od 3:2 pokrenut je postupak razrješenja ravnateljice Sanje Zember i njoj je dan rok od 8 dana da se očituje o razlozima navedenim u odluci.

Nakon isteka tog roka Upravno će vijeće donijeti konačnu odluku o statusu ravnateljice Zember. U prijedlogu odluke pisanoj na 6 stranica navedena su tri glavna razloga njezine smjene - a ključni su ugovori koje je ona sklopila sa specijalizantima na radu u bolnici. Isto tako se ravnateljicu optužuje da nije predložila izmjene Statuta. Posebno je istaknuta i odgovornost ravnateljice za intervju koji je dala za naš portal - i taj je "argument" danas u raznim prigodama ponovljen barem pet puta.

O tekstu odluke jedino je diskutirao član Vijeća Damir Habijan, koji je ukazao da stavke Statuta na koje se odluke pozivaju u njemu jednostavno ne postoje.

- Prozivati ravnateljicu da je dala intervju za medij - je li to verbalni delikt? - upitao je Habijan u svom izlaganju. Vijeće nije uopće raspravljalo o njegovim kritikama, nego se prešlo na glasanje u kojemu su na stranu ravnateljica stali Habijan i Ljiljana Levanić, predstavnica Radničkog vijeća. No, za postupak razrješenja glasali su predsjednik Vijeća Zoran Šantek, zatim Jasminka Begić i dr. Ranko Stare.

Ovdje možete pogledati intervju kojega je dala našem portalu i sami utvrditi radi li se ovdje o problematičnom istupu.

>> eTV: (NE)VJEROJATAN RAZLOG odlaska liječnika iz OB Varaždin - otvoreni intervju s dr. Zember!

Komentari