Danas završen projekt

Prvi uspjeh Dječjeg gradskog vijeća u Varaždinu: Pisali ministarstvu i dobili ormariće vrijedne 660.000 kuna

Objavljeno: 11.05.2016. 11:10

Zadnja izmjena: 11.05.2016. 15:00

Foto: Sonja Ognjenović

U 3. osnovnoj školi Varaždin, u Biškupcu,  završen je projekt postavljanja ormarića za sve učenike osnovnih škola u Varaždinu. Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš susreo se s učenicima i njihovim roditeljima te predstavnicima škole kako bi s njima razmijenio iskustva o korištenju i funkcionalnosti ormarića.

Varaždin je među prvim gradovima u Hrvatskoj koji je svim učenicima osigurao ormariće u osnovnim školama. Projekt je pokrenut na prijedlog Dječjeg gradskog vijeća i dječjih foruma osnovnih škola.

"Trudili smo se na tom projektu, pisali smo ministarstvu, išli smo u Hrvatski sabor te smo mjerili i težinu školskih torbi, dok konačno nije došao rezultat. Prije postavljanja ormarića, torbe su težile og 6 do 8 kilograma, ovisno o razredu." - objasnila je Tea Podbojec, predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Varaždin.

Gradonačelnik Habuš je napomenuo kako je akcija postavljanja ormarića  krenula prošle godine, nakon što je Dječji forum došao do zaključka kako učenicima treba rasteretiti torbe. Grad je investirao oko 660 tisuća kuna, gradonačelnik je napomenuo kako mu je bitan samo osmijeh ne dječjim licima.

 

Komentari