najvažnije promjene

PRIJEDLOZI ZA SJEDNICU Ugostiteljima isti porez na potrošnju, po džepu će se udariti i one koji dijele letke

Objavljeno: 11.09.2017. 12:08

Zadnja izmjena: 11.09.2017. 12:08

Foto: Arhiva

Na sjednici Gradskog vijeća Varaždina ovoga četvrtka na glasanju će se naći i točka o porezima Grada Varaždina. Prijedlog ne donosi velike promjene, ali će ih ipak neki osjetiti na svojim primanjima.

Konzervativno postavljen proračun za ovu godinu - kojega se donijelo iz poznatih razloga tek u srpnju - nije ni ostavio većeg prostora za veće zahvate.

Ugostiteljima isto, poduzetnicima nešto manje

Vjerojatno se ugostitelji neće obradovati informaciji da porez na potrošnju i dalje ostaje 3%, namjesto 2% koje su nedavno javno istaknuli kao svoju želju. Porez će prvi put zahvatiti i razne djelitelje promotivnih letaka. Oni će sada morati za takvu aktivnost plaćati 100 kuna po danu. Ipak ima i onih kojima će se porezna davanja nešto i smanjiti. Tako će se povodom prigodnih vjerskih i državnih blagdana za prodajne stolove, štandove i kućice veličine do 6 četvornih metara u zoni I i III plaćati porez od 200 kuna po danu. Do sada su oni mogli postaviti štand do 3 dana i porez je bio 600 kuna.

- Smatramo da bi time olakšali situaciju obrtnicima, trgovcima i trgovačkim društvima, te bi obogatili ponudu za određene prigode, a što bi pozitivno utjecalo i na građane. - stoji u obrazloženju ovog prijedloga. Za korisnike štandova i šatora - koji koriste struju iz elektro-ormarića u vlasništvu Grada, uvelo bi se paušalno plaćanje struje u iznosu od 100 kuna po danu. Novina je i ta da u porezu Grada Varaždina nema više poreza na tvrtku.

Komentari