pismeno obrazloženje

Što kaže Čačić, na koji način bi se trebala isplatiti županijska prijevoznička tvrtka?

Uoči ovotjedne sjednice Županijske skupštine, župan Varaždinske županije Radimir Čačić dao je pismeno obrazloženje na vijećničko pitanje Božidara Hajsoka (HNS) o trenutnoj fazi i krajnjoj svrsi osnutka tog trgovačkog društva....
Objavljeno: 09.07.2018. 11:44

Zadnja izmjena: 09.07.2018. 12:48

Foto: Arhiva/Ilustracija

Krajem prošle godine Varaždinska županija osnovala tvrtku pod nazivom Autobusni prijevoz Varaždinske županije, o čemu smo već pisali, a koja je registrirana za gradski i prigradski prijevoz putnika.

Uoči ovotjedne sjednice Županijske skupštine, župan Varaždinske županije Radimir Čačić dao je pismeno obrazloženje na vijećničko pitanje Božidara Hajsoka (HNS) o trenutnoj fazi i krajnjoj svrsi osnutka tog trgovačkog društva. Ukratko, namjera Županije je, kako što stoji u županovom obrazloženju – europskim novcem kupiti nove autobuse te potom sklopiti strateški sporazum s prijevoznikom koji će ih koristiti, a za što konkretan poslovni plan izrađuje AZRA. Vozila bi se, osim na području Varaždinske županije, prema regionalnom strateškom sporazumu koristila i za regionalni prijevoz putnika, odnosno i na području Međimurske te Koprivničko-križevačke županije.

Županija vlast, naime, cilja na natječaje Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kojih bi do 2020. trebalo biti nekoliko, a prvi novi poziv trebao bi se otvoriti krajem ove godine. Pozivi su namijenjeni svim operaterima koji obavljaju uslugu javnog gradskog i prigradskog prijevoza, a čiji su osnivači jedinice lokalne samouprave. Onaj raspisan u svibnju bio je vrijedan 315 milijuna kuna, a Županija računa kako bi time mogla smanjiti trošak od godišnje 34 milijuna kuna, koliko se iz proračuna izdvaja za prijevoz učenika i studenata. Čačić između ostaloga napominje da je direktorom APVŽ-a imenovan županijski zaposlenik koji za to ne prima naknadu, a tvrtka nema ni drugih troškova osim 87,72 kune za vođenje bankovnog računa.

Komentari