oš veliki bukovec i arboretum

PRIOPĆENJE HDZ-a Zašto su podržali projekte u županijskom školstvu

Objavljeno: 04.07.2019. 16:22

Zadnja izmjena: 04.07.2019. 16:32

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine odlučivalo se o izradi projektne dokumentacije za rekonstrukciju, obnovu i prilagodbu građevine dvorca Opeka za potrebe Regionalnog centara kompetencija u poljoprivredi, te projektu obnove Arboretuma Opeka, vrijednosti 2,3 milijuna kuna, kao i rekonstrukciji Osnovne škole Veliki Bukovec, vrijednosti 13 milijuna kuna.

Vijećnici HDZ-a podržali su obje odluke, te se javnosti obratili priopćenjem za medije u kojem su obrazložili svoje odluke, ističući u slučaju Arboretuma konačnu realizaciju stvari o kojima se govori desetljećima, a važnu i zbog biljnog fonda kojim Arbretum raspolaže. Kada je riječ o rekonstrukciji OŠ Veliki Bukovec, Dreven Budinski na sjednici je naglasila kako će time urediti pitanje jednosmjenske nastave, što se će se učiniti i kada je u pitanju izgradnje odnosno dogradnje školskih zgrada u Svetom Iliji, Ivancu, Martijancu, te dvorana u Bisagu i Donjoj Voći.

Dreven Budinski dodala je da će se u Svetom Iliji konačno izgraditi novi objekt osnovne škole, a pritom kritizirala  prijašnji model javno-privatog partnerstva, nazvavši ga vrlo nepovoljnim: "U slijedećih mjesec dana resorno ministarstvo raspisati će natječaj nakon čega će se znati iznos potreban za izgradnju nove škole, a kojeg će ministarstvo financirati s 80 posto, Županija s 15 te općina s 5 posto iznosa", rekla je Dreven Budinski . Također, u pripremi je i model za dogradnje škola u Martijancu i u Ivancu kako bi se mogla planirati i osigurati-sredstva u proračunu već u idućoj godini. "Ovim tempom bi do 2021. sve osnovne škole u Varaždinskoj županiji imale jednosmjensku nastavu, prvenstveno zahvaljujući angažmanu pročelnika Miroslava Huđeka", zaključuje priopćenje HDZ.

Komentari