barem 3 milijuna kuna u 2018-oj

PRIOPĆENJE NAŠIH CESTARA 'U prošloj smo godini za sanaciju 11 klizišta uložili 5 milijuna kuna'

Objavljeno: 02.01.2018. 13:24

Zadnja izmjena: 02.01.2018. 13:24

Županijska uprava za ceste u svom priopćenju za javnost izjavljuje da je bila vrlo aktivna i po pitanju radova na klizištima. Na području županijskih i lokalnih cesta aktivno je 40-tak klizišta. Svake godine rješavala su se klizišta po prioritetima.

Ove je godine 5 milijuna kuna uloženo u radove na 11 klizišta na području Kneginca, Lepoglave, Bednje, Varaždinskih Toplica, Cestice, Vinice, Visokog i Novog Marofa. Od 2013. do 2017. za klizišta je izdvojeno više od 13.7 milijuna kuna, a prve projekcije za 2018. su 3 milijuna kuna. Predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Nenad Koščak najavljuje pojačane intervencije, suradnju s općinama i gradovima kako bi se pomoglo građanima koji su najugroženiji. Isto tako, tražit će se i različiti izvori preko fondova EU-a. Kao jedan primjer ističe problem klizišta na Banjščini.

- Održan je sastanak sa županom i načelnikom Općine Gornji Kneginec oko pronalaska rješenja za klizište u Banjščini s obzirom na to da je to veliki problem u kojem je doslovno odsklizalo oko 8 kuća od kojih su neke potpuno uništene. Varaždinska županija i ŽUC nisu u nadležnosti rješavanja problema, ali zajedno ćemo istupiti prema državnim vlastima kako bi se ovo klizište saniralo i pronašlo dugoročno rješavanje ovakvih problema. Nažalost, po tom pitanju se dugo stagniralo i osim pisanja dopisa nije se poduzimalo ništa, no to je veliki problem i vjerujem da ćemo zajedničkim snagama sada dovesti do rješenja. - kaže Koščak.

Kako se sredstvima ŽUC-a financiraju i održavanje cesta i radovi na klizištima i zimsko održavanje odnosno zimska služba, točan iznos raspoloživog novca bit će poznat po završetku zimske sezone i utvrđivanja utrošenog za zimsku službu.

Komentari