reakcija iz županije

Paljak: 'Produženi boravak napokon uveden u škole, a model kritiziraju oni koji u osam godina nisu napravili ništa''

Nakon što je gradonačelnik Lepoglave prozvao Varaždinsku županijju i pritom rekao kako Županija "velikodušno" financira produženi boravak sa 100 kuna po djetetu, dok Grad Lepoglava za to izdvaja 100 tisuća kuna iz proračuna, priopćenjem je reagirala i Varaždinska županija, odnosno dožupan Tomislav Paljak.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.11.2018. 11:37

Zadnja izmjena: 09.11.2018. 11:51

Nakon što je gradonačelnik Lepoglave prozvao Varaždinsku županijju i pritom rekao kako Županija "velikodušno" financira produženi boravak sa 100 kuna po djetetu, dok Grad Lepoglava za to izdvaja 100 tisuća kuna iz proračuna, priopćenjem je reagirala i Varaždinska županija, odnosno zamjenik župana Tomislav Paljak.

<< Škvarić: "Županija kao osnivač osnovnih škola treba pokriti većinu troškova za rad djelatnika" >>

Kako poručuje u priopćenju, u prvom mandatu župana Radimira Čačića 2005. godine pokrenuta je izgradnja i dogradnja škola s ciljem uvođenja jednosmjenske nastave, ali  u osam godina mandata bivša županijska vlast nije učinila ništa na realizaciji tog projekta. Kako piše u priopćenju,  Županija je općinama i gradovima ponudila sufinanciranje produženog boravka, a takav model je odmah prihvatilo 60 posto načelnika i gradonačelnika.

- Među njima je i gospodin Marijan Škvarić, koji sada javno kritizira i proziva Varaždinsku županiju. Zanimljivo je da je gospodin Škvarić šutio punih osam godina tijekom mandata bivšeg župana Predraga Štromara. Tada nijedan jedini put nije javno kritizirao svojeg stranačkog kolegu, koji nije učinio baš ništa da pomogne zaposlenim roditeljima i osigura skrb za djecu u županijskim školama nakon nastave - poručuju iz Županije i dodaju kako proračun Lepoglave za 2018. godinu iznosi 23,7 milijuna kuna, od čega se za program produženog boravka izdvaja „čak“ 100.000 kuna. 

Iz Županije poručuju da ako je Škvariću taj iznos za djecu takav teret, mogao bi kontaktirati ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak jer upravo to Ministarstvo osigurava sredstva za plaće djelatnika u školama.- Time bi učinio barem jednu korisnu stvar za djecu iz Lepoglave, ali i cijele Varaždinske županije.- za kraj poručuje Paljak.

Komentari