nekoć suradnici, danas...

Između Čehoka i Habijana ne 'štima' već dugo: Ovako su se nedavno častili

Objavljeno: 14.12.2021. 08:10

Zadnja izmjena: 14.12.2021. 08:56

Ivan Čehok jučer je održao konferenciju za medije na kojoj je SDP, Reformiste, Budimo grad i HDZ optužio za jednu veliku zajedničku "gnjilu koaliciju".

Razlog je taj što su sve stranke u petak podržale gradski proračun, a HDZ je pritom imao uvjet da se Grad Varaždin obveže kupiti dio zemljišta na svojem području, na kojem bi se u budućnosti gradio Regionalni centar civilne zaštite.

Grad Varaždin zauzvrat bi od države mogao dobiti nekretninu u Varaždinu u kojoj se danas nalazi PU varaždinska, ili neki drugi zamjenski prostor, te je riječ o jednome od ključnih HDZ-ovih projekata u ovom mandatu.

Čehokovi vijećnici ne misle tako i HDZ-ov amandman nazivaju alibijem i predstavom, a već je i široj javnosti odavno jasno da Čehok i Habijan, bivši suradnici u ulogama gradonačelnika i predsjednika Vijeća - više nemaju baš nikakvu komunikaciju.

'Mala predstava'

- Ovo je zapravo razračunavanje između političkih partnera koalicije, pa i ova mala predstava gospodina Habijana je samo alibi da se podrži proračun (Čehok ga zove „preračun“). Ali već prije toga se dogodilo zapravo razračunavanje između Budimo grad i Reformista koji su zapravo imali tu povlasticu da su mogli uopće utjecati na proračun – rekao je Čehok na posljednjoj sjednici Vijeća.

'S vama nije išlo'

Habijan mu je na to odgovorio kako je HDZ došao dati šansu novoj gradskoj vlasti, kao što su svojevremeno šansu dali i njemu:

- Kada govorimo o „preračunu“, onda se mi u HDZ-u isto možemo pitati jesmo li se mi preračunali kada smo Vama dali šansu. Dali smo vam šansu, međutim nije išlo. Želim vjerovati da se sada nećemo preračunati. Prva je godina mandata stoga mislim da bi trebali vjerovati jedni drugima, a ne ići odmah na nož - rekao je Habijan.

'Nitko vas nije tjerao'

„Nitko vas nije tjerao da budete u koaliciji“, ogovorio mu je na to Čehok.

- Ni sad vas nitko ne tjera na koaliciju. Vi ste sami došli i molili da budete dio koalicije. Jako ste si dobro proračunali i preračunali što znači biti dio koalicije i predsjednik vijeća četiri godine – rekao je Čehok, aludirajući time na različite funkcije koje je Habijan obnašao u prošlom  mandatu (Nadzorni odbor Termpolina i dr.).

Komentari