Projekt “SMUN“ Srednje škole Ivanec EU poduprla s 1,5 milijuna kuna

Objavljeno: 10.07.2015. 10:51

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 09:32

Foto: Josip Novak

U Srednjoj školi Ivanec u petak je predstavljen EU projekt SMUN (“Suvremene metode u nastavi“) koji je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda...

Srednja škola Ivanec je zajedno s Ekonomskom školom Šibenik kao partnerom, započela provedbu spomenutog projekta 15. svibnja 2015. godine, ističe ravnateljica škole, mr.sc. Lidija Kozina.

- Riječ je o projektu kojem je cilj podići zapošljivost i relevantnost učeničkih kvalifikacijana tržištu rada, te im olakšati pronalazak posla u struci. Financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.514.150 kuna – naglasila je Kozina.

Projekt se financira u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013., sheme za dodjelu bespovratnih sredstava – Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva- faza II, rekla je voditeljica projekta, dipl.oec. Andrijana Rožman.

- Projekt pruža potporu ustanovama strukovnog obrazovanja i nastavnicima kako bi svojim učenicima mogli osigurati stjecanje modernih kompetencija i pristup najnovijim tehnologijama podižući tako njihovu zapošljivost. Projekt će trajati do 15. svibnja 2016. godine – kazala je Rožman.

Ciljne skupine projekta su učenici 3. i 4. razreda razrednog odjela Ekonomist u SŠ Ivanec i Ekonomskoj školi Šibenik, te 14 nastavnika strukovnih predmeta.

Komentari