grad lepoglava

Projekt Tehnološkog centra drvne industrije ušao među 34 projekta koji konkuriraju za EU sredstva

Objavljeno: 07.03.2017. 12:38

Zadnja izmjena: 07.03.2017. 12:42

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta odabralo je lepoglavski projekt tehnološkog centra drvne industrije među 34 projekata koji su ispunili kriterije natječaja te konkuriraju za dodjelu sredstava iz EU fondova.

Radi se o projektu koji nije samo lokalnog i regionalnog već i nacionalnog karaktera. Gospodarstvenicima iz drvoprerađivačkog sektora pomagat će da rade bolje i kvalitetnije te budu konkurentniji na globalnom tržištu. Učinit će se to primjenom moderne tehnologije i angažmanom stručnjaka i u partnerstvu s Fakultetom šumarstva i FOI-em.
- Lepoglava je najmanji grad s tako velikim i kvalitetnim projektom. Dokazali smo da s vizijom, dobrim planiranjem te zahvaljujući svojem znanju i iskustvu možemo pripremiti ovakav projekt. – rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Realizacija projekta planirana je u dvije faze koje će ukupno trajati pet godina. U prvoj fazi, koja bi trebala trajati tri godina, izgradit će se i opremiti sam objekt Centra dok bi se u drugoj dvogodišnjoj fazi provodili projekti od strane fakulteta. U okviru projekta direktno će se zaposliti 13 ljudi dok se brojka indirektno zaposlenih, povećanjem proizvodnje u drvoprerađivačkoj i pratećoj industriji, penje na 300. Projekt je vrijedan 90 milijuna kuna od kojih je 85 posto sredstava bespovratno.

Komentari