100% bespovratna sredstva

Projektu Varaždinske županije 'Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS' odobreno gotovo 680 000 kuna

Objavljeno: 04.04.2018. 16:08

Zadnja izmjena: 04.04.2018. 16:14

Varaždinskoj županiji odobren je projekt „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS“. Zamjenik župana Robert Vugrin potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u Ministarstvu rada i mirovinskog sustava za projekt u kojemu je Varaždinska županija i prijavitelj i nositelj, a njegova vrijednost iznosi 679 793 kuna te se sufinancira u 100% iznosu. Trajanje projekta je 18 mjeseci od potpisivanja Ugovora.

Od 15 odobrenih projekata koje su prijavljivali uglavnom sindikati, u samo dva projekta su nositelji županije. U projektu „Zajedno ka održivom socijalnom dijalogu – ZAKOS“ prijavitelj i nositelj je Varaždinska županija. 

- Želimo podići kvalitetu socijalnog dijaloga u sjeverozapadnoj Hrvatskoj na višu razinu.  Manjak razmjene različitih stavova često rezultira donošenje jednostranih odluka. Kroz online anketu će se najprije identificirati problemi i potrebe u socijalnog dijalogu i to će biti temelj za izradu plana rada gospodarsko-socijalnih vijeća, a održat ćemo i više okruglih stolova na temu jačanja sektorskog socijalnog dijaloga u industrijama koje prevladavaju u našim županijama - naglasio je Vugrin

Partneri na projektu su AZRA d.o.o., Koprivničko-križevačka županija, Međimurska županija, Hrvatska udruga poslodavaca – regionalni ured Varaždin, Sindikat obuće, kože, gume Hrvatske, Tekstilno-tehnološki fakultet i Sveučilište Sjever, a svrha je doprinijeti kvaliteti i kontinuitetu socijalnog dijaloga u sjeverozapadnoj Hrvatskoj kroz osnaživanje stručnih te administrativnih kapaciteta dionika socijalnog dijaloga.

Varaždinska županija sudjeluje i kao partner na projektu pod imenom „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske  županije i Varaždinske županije“ za koji su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 962 987 kuna, također financirana u 100% iznosu.

 

 

Komentari