sjednica

Prihvaćen proračun Grada Varaždina, jedino Čehokovi vijećnici protiv - ali ne svi

rotiv proračuna glasovala su dva vijećnika NL Ivana Čehoka, ali ne i Danijela Puškadija s liste NL Ivana Čehoka koja je bila suzdržana. Suzdržana je bila i Aranka Oreški iz HDZ-a, a preostali HDZ-ovi vijećnici sjednici nisu nazočili...
Objavljeno: 05.05.2023. 11:21

Zadnja izmjena: 05.05.2023. 12:15

Foto: Boris Matijašec

Danas se održava 2. po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina u novom sazivu na kojoj su vijećnici, između ostalog, glasovali o proračunu Grada za 2023. godinu, a koji je prihvaćen većinom glasova.

Kako je najavio gradonačelnik Neven Bosilj, novi proračun Grada Varaždina nakon prihvaćanja iznosi ukupno 85,26 mlijuna eura, od čega ukupni prihodi iznose 82,6 milijuna eura, dok je preneseni višak 2,6 milijuna eura. Ostatak potrebnih sredstava, dodaje, Grad će riješiti kreditnim zaduženjem od 5,5 milijuna eura, većinom za rješavanje bala. Prihvaćanjem proračuna, dodaje, između ostalog, Grad kreće u realizaciju projekata u ITU mehanizmu (sinagoga, Varaždinska kuća, predinkubacijski centar s FOI-jem), ali i u javnu nabavu za projekt vrtića u Hrašćici, glavni projekt za podvožnjak u Wissertovoj ulici te dovršavanje obnove Gradske vijećnice.

Tko je bio ZA, tko PROTIV

Nakon kraće rasprave, vijećnici Mario Lešina i Danijela Puškadija s Nezavisne liste Ivana Čehoka izjasnili su se kako je proračun nezakonit te je to ujedno bio i razlog zašto ga nisu podržali. Predsjednik Kluba vijećnika SDP-a Dražen Jagić rekao je kako će SDP-ovi vijećnici podržati proračun, objasnivši pritom kako se slažu sa svim navedenim stavkama prijedloga proračuna, dok je Dubravka Novak također rekla kako će podržati proračun, kao i vijećnik Reformista Devid Kos. Proračun je tako podržalo 12 vijećnika SDP-a te po jedan vijećnik Reformista i Platforme Budimo grad. Protiv proračuna glasovala su dva vijećnika NL Ivana Čehoka, ali ne i Danijela Puškadija s liste NL Ivana Čehoka koja je bila suzdržana. Suzdržana je bila i Aranka Oreški iz HDZ-a, a preostali HDZ-ovi vijećnici sjednici nisu nazočili.

Komentari