nakon duže rasprave

ČAČIĆEV PRORAČUN PRIHVAĆEN Nazvali ga 'nabildanim', a evo i koliko je određeno za liječnike

Objavljeno: 05.12.2017. 12:52

Zadnja izmjena: 05.12.2017. 13:04

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine većinom je glasova nakon poduže rasprave prihvaćen proračun za 2018. godinu - koji iznosi 245,6 milijuna kuna, što je povećanje od 20% ili 40 milijuna kuna. 

>>BROJNA PITANJA NA AKTUALCU Čačić se dotaknuo čak i Haaga, a više puta 'bocnuo' i Čehoka

U proračun kojega je Mladen Rogina iz Živog zida nazvao 'nabildanim' kao amandman je dodana stavka od 400 tisuća kuna za obrazovanje liječnika. Ovaj amandman uime kluba Reformista, HDZ-a i HSS iznio je Zlatko Koračević i radi se o promjeni unutar stavke o zdravstvu. Od sada bi, prema toj stavki, usavršavanje liječnika trebala plaćati Županija.

Vijećnici HNS-a ostali su suzdržani po pitanju proračuna, jer je Čačić odbio njihov amandman zbog toga što se oslanja na 30 milijuna kuna za koje se još ne zna hoće li doći u proračun.

 

- Župan nije išao do nemogućeg, kao što je znao reći da treba. Naš amandman nije prošao, pa ćemo biti suzdržani - inače bi glasali 'za'. Sumnjate li da će biti ovih 30 milijuna kuna povrata? Ni za sredstva EU nemamo još ništa potpisano. Drago mi je da se nastavlja put prethodne vlasti da se i dalje najviše novaca troši na obrazovanje. - objasnio je Vladimir Stolnik uime kluba HNS-a. Dva vijećnika Živog zida glasali su protiv proračuna.

- Ministarstvo se zadužilo milijarde kuna, a u bolnicama - u kojima sam razgovarao s osobljem - nema ljudi. Na jednom odjelu se čekalo da dođe doktor iz Bugarske. - izjavio je Marijan Dominko iz Živog zida. Na traženje vijećnika Rogine da proračun bude pravedniji, Čačić je uzvratio poslovicom da je put u pakao popločan dobrim namjerama.

- Izvorni prihodi Grada po glavi stanovnika puno su veći od prihoda Županije. Vi ste, kažete, za to da se djeci daju besplatni obroci. To je jeftino skupljanje političkih poena. Ali ovaj naš koncept uzimanja europskog novca da bi 2100 djece imalo besplatne obroke odbacujete jer kažete da postoje zloupotrebe. To je demagogija. - rekao je Čačić. Na kraju je za proračun glasalo 29 vijećnika, 9 je bilo suzdržanih a 2 protiv.

Komentari