Proslava Stepinčeva, blagdana suzaštitnika biskupije

Objavljeno: 04.02.2011. 11:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Misnim slavljem u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu u srijedu 9. veljače u 18 sati proslavit će se blagdan bl. Alojzija Stepinca, suzaštitnika Varaždinske biskupije.

Misu će u predvečerje Stepinčeva predvoditi varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak u zajedništvu sa svećenicima Varaždinske biskupije. Na misi će biskup Mrzljak među kandidate za sveti red đakonata primiti Miljenka Flajsa, vjeroučitelja iz župe sv. Nikole u Koprivnici, prvog aspiranta za trajni đakonat iz Varaždinske biskupije.

Prije mise, u 16 sati u dvorani Biskupskog ordinarijata održat će se redoviti mjesečni susret svećenika Varaždinske biskupije. O temi pastorala duhovnih zvanja «Krist u meni – stvarnost ili iluzija?» govorit će vicerektori u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu vlč. mr. Anđelko Košćak i vlč. mr. Marijan Horvat, svećenici Varaždinske biskupije.

U četvrtak 10. veljače, na samo Stepinčevo, biskup Mrzljak predvodit će misno slavlje u 11 sati u pastoralnom centru župe bl. Alojzija Stepinca u Koprivnici.

Isti dan biskup će predvoditi euharistijsko slavlje u 17 sati u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Lepoglavi, mjestu gdje je blaženi Alojzije započeo svoje mučeništvo te bio u uzništvu od 1946. do 1951. godine.

Komentari