'uskoro krećemo u akciju'

PROTIV ODLAGALIŠTA U Koprivnici osnovan Eko-stožer kojim se želi spriječiti spaljivanje otpada u Piškornici

Objavljeno: 10.10.2017. 14:37

Zadnja izmjena: 10.10.2017. 14:44

Foto: YouTube/Screenshot

Prema pisanju portala Koprivnički.info, jučer je u Koprivnici održan prvi sastanak uže koordinacije Kriznog eko-stožera 'Zelena Podravina', kojima je za cilj sprečavanje planirane gradnje energane na otpad na području regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica kod Koprivnice.

>> Zmajlović najavio prijavu Piškornice na EU fondove u narednih šest mjeseci

Vijest se tiče i ljudi našega kraja, jer je već godinama u planu da Piškornica postane odlagalište i spalionica otpada za četiri županije, uključujući i Varaždinsku. Planovi o tome donijeti su još u vrijeme Milanovićeve vlade. Kako članovi pokreta izvješćuju, njima se već priključilo stotinjak članova, među kojima su brojni uglednici iz koprivničkog kraja - gradski vijećnici, branitelji, odvjetnici i razni drugi. 

- Nismo politički pokret, za što nas pobornici Piškornice optužuju, i politika nas ovdje uopće ne zanima. No, u naš eko-stožer dobro došli su svi koji su nezadovoljni ovako zamišljenom megalomanskom Piškornicom kojoj je profit na prvom mjestu, ispred okoliša i zdravlja ljudi. I svi koji su zgroženi najavom izgradnje energane u kojoj bi se spaljivao otpad. Lijevi i desni, konzervativni i liberalni. - izjavili su članovi pokreta, navodeći kako su njihove glavne poruke "NE spaljivanju smeća!", "NE megasmetlištu" i "NE Piškornici!". Na koncu najavljuju i prave akcije - ne precizirajući o kakvim se točno akcijama radi.

Komentari