Razgovor o budućnosti

Prvi gradonačelnik Varaždina posjetio Čehoka: "Plan je Varaždin učiniti najrazvijenijim gradom u Hrvatskoj"

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je u Gradskoj vijećnici primio prvog varaždinskog gradonačelnika Stjepana Adanića. U razgovoru su se osvrnuli na velike promjene koje je grad Varaždin doživio od ranih devedesetih pa sve do danas.
Objavljeno: 15.05.2019. 19:39

Zadnja izmjena: 15.05.2019. 19:43

Gradonačelnik Ivan Čehok danas je u Gradskoj vijećnici primio prvog varaždinskog gradonačelnika Stjepana Adanića, a u razgovoru su se osvrnuli na velike promjene koje je grad Varaždin doživio od ranih devedesetih pa sve do danas.

Također, razgovarali su i o planovima te očekivanjima za budućnost, a s obzirom na to da je Adanić kandidat za EU parlament bilo je i riječi o mogućnostima korištenja sredstava iz fondova EU. Inače, Stjepan Adanić predsjednikom Skupštine općine Varaždin, tadašnjim gradonačelnikom, postao je 23. svibnja 1990.

- Ako bude izabran, kao EU parlamentarac, vjerujem da će podupirati naše projekte. Grad Varaždin je danas, kada bi gledali po glavi stanovnika, grad koji ima vjerojatno najviše novaca, ali ima i jako puno projekata, poglavito ITU razdoblje koje nas čeka i u kojem možemo još zajedno puno napraviti i podići razinu financiranja gradskih projekata s EU novcem. - rekao je Čehok te se zahvalio Adaniću što se javio i pitao "koji su priorireti u Gradu Varaždinu?".

- Uz pomoć fondova Europske unije se razvijamo i to su veliki benefiti, koje možemo još i pojačati. To će mi biti i cilj djelovanja u Europskom parlamentu. Ovdje planiram otvoriti ured kako bi maksimalno iskoristili benefite iz Europske unije i Varaždin učinili najrazvijenijim gradom u Hrvatskoj. - rekao je Adanić.

Komentari