Održana javna tribina

"Pume" svojim aktivnostima postale prepoznatljive u društvenoj zajednice našeg kraja

Objavljeno: 12.04.2016. 11:39

Zadnja izmjena: 12.04.2016. 11:41

Foto: Ivan Tomašković

Udruga veterana 7. gardijske brigada Puma povodom deset godina svoga rada i djelovanja danas je organizirala prigodnu tribinu pod nazivom „Udruga veterana 7. gardijska brigada – rad Udruge i utjecaj na društvo“.


Naime, pripadnici brigade su iz svih krajeva Hrvatske, stoga je bilo nužno jedno mjesto gdje će svaki od bivših pripadnika Brigade dobiti osnovne i aktualne informacije o njihovim pravima te ih, koliko je to moguće, pravno i psihofizički savjetovati i pomagati. Jedan od važnih ciljeva osnutka Udruge je i očuvanje moralnog statusa i političkog digniteta što je posebno važno za sve pripadnike Brigade kako bi se što prije otklonile psihičke posljedice ratnih zbivanja, ističu iz udruge.

Razne aktivnosti

- Sudjelujemo u raznim aktivnostima. Organiziramo Memorijal Sedme gardijske brigade, aktivni smo bili u izradi spomen područja na Dinari, s Hrvatskom gorskom službom izgrađena je planinarska kuća Puma. Stalno se uključujemo u aktivnost društva ka poboljšanju uvjeta života branitelja i svi koji su povezani s našim članovima. Također, kad su bile poplave prikupljali smo pomoć i bili na terenu. Svakodnevno radimo, u kontaktu smo s braniteljskim udrugama i udrugama koje imaju slične interese - rekao je Igor Tkalec, tajnik u Udruzi veterana 7. gardijske brigade.

Inače udruga ima 452 člana, a cilj je sve veća uključenost članova udruge u civilno društvo.

- Iskreno se nadam da smo postali prepoznatljivi. Uvijek ima prostora za više, bolje i jače. Vjerujem da dobro radimo s lokalnim zajednicom. Nadam se da će biti još više sluha za braniteljske udruge, a želja je sve veće uključivanje naših pripadnika u civilno društvo - rekao je Robert Puja, predsjednik udruge Puma.

Tribina je bila otvorena za javnost, a stigli su predstavnici Varaždinske županije, Grada Varaždina te drugih institucija u što se možete uvjeriti u fotogaleriji.


Komentari