posjet ministra

Radni posjet Lovra Kuščevića Beletincu - odobreno 19 projekata u vrijednosti preko 7 milijuna kuna

Objavljeno: 17.05.2017. 16:19

Zadnja izmjena: 17.05.2017. 17:14

Danas je u Beletincu održano potpisivanje Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći i Odluke za sufinanciranje izrade Prostornog plana kojeg je potpisao ministar Lovro Kuščević uz prisustvo pomoćnika ministra Milana Reze.

U Varaždinskoj županiji odobreno je 19 projekata, ukupne vrijednosti 7.011.784,84 kuna od čega Ministarstvo sufinancira 2.090.000,00 kn. Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći dobili su: Vinica, Ljubešćica, Sveti Ilija, Gornji Kneginec, Klenovnik, Jalžabet, Novi Marof, Bednja, Donja Voća, Breznički Hum, Vidovec, Petrijanec, Trnovec Bartolovečki, Visoko, Lepoglava i Maruševec, a Odluke o sufinanciranju izrade Prostornih planova Grad Marof, Općina Sveti Ilija, Općina Ljubešćica i Općina Vinica, stoji u pripćenju Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja. Ministar Kuščević je i ovaj put naglasio važnost ulaganja u svaku općinu i grad za koje smatra kako su pokretačka snaga Hrvatske.

- „Ministarstvo se trudi kroz ove i slične projekte osigurati općinama i gradovima novac za sufinanciranje potrebnih projekata koji će sugrađanima omogućiti kvalitetniji život“, kazao je ministar Kuščević.

Komentari