doznajemo

Dio gradskih zaposlenika na ledu, prijete im otkazi pa Bosilju šalju inspekcije

Objavljeno: 18.10.2022. 10:21

Zadnja izmjena: 18.10.2022. 10:25

Na nedavnoj sjednici varaždinskog Gradskog vijeća gradonačelnik Neven Bosilj izjavio je kako u radu gradske uprave "nailazi na opstrukcije" te da "traži načine kako nekima dati otkaz", a na te se izjave osvrnuo u i našem eTV studiju.

U tijeku je, kako je tom prilikom otkrio, pokretanje disciplinskih postupaka, jer institut izvanrednog otkaza za zaposlene u gradskoj upravi "ne postoji", kaže Bosilj.

- Doslovce ne postoji nijedan predmet na koji sam naišao da je bio vođen prema pravilima struke. Bivši gradonačelnik se većinom bavio PR-om, a ja sam operativni menadžer koji pokušava ustrojiti Grad i njegove službe onako kako sam bio naviknut raditi u tvrtkama s privatnim kapitalom. Taj je postupak težak jer se Gradska uprava ne želi prilagoditi vama nego ona pokušava vas preodgojiti i prilagoditi sebi. Svako malo dolaze prijave, inspekcije i slično - rekao je Bosilj.

Sve više stranih radnika

S druge pak strane, uslijed nedostatka radne snage, u gradskim se tvrtkama javlja sasvim obrnuti problem: imaju problema kod zapošljavanja menadžera i radnika, a Čistoća nema druge nego "uvoziti" radnike iz Nepala. Njen direktor Zoran Svetec najavio je tako dolazak vozača iz Filipina, te se za stranu radnu snagu gradi i kontejnersko naselje. 

- S 1. studenim dolazi prvih šest radnika iz Nepala i toga će u gradskim tvrtkama biti sve više jer radne snage nedostaje. Otvorena su tržišta EU-a, blizina Austrije učinila je svoje. Grad Varaždin ima nezaposlenost 2 posto, a nezaposleni su ostali samo oni koji se ili ne žele zaposliti ili su vrlo teško zaposlivi. Demografska politika ove zemlje zadnjih 30 godina uzrokovala je odlazak razočaranih naših ljudi u inozemstvo.

 

Komentari