u prvih 9 mjeseci

TURISTIČKI RAST Varaždin bilježi 22% više dolazaka i 30% više noćenja, no očekuje se veća podrška Županije

Objavljeno: 18.12.2018. 18:31

Zadnja izmjena: 18.12.2018. 18:31

Pozitivne brojke koje govore o porastu turističkog prometa u Varaždinu u prvih 9 mjeseci ove godine prezentirane su na Skupštini Turističke zajednice Grada Varaždina. Tako je, prema podacima iz priopćenja, u gradu Varaždinu u tom razdoblju ostvareno 22 posto više dolazaka i gotovo 30 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kažu kako se trend povećanja dolazaka i noćenja očekuje i u 2019. godini, a TZGV će i dalje raditi na razvoju i osmišljavanju novih turističkih proizvoda, obogaćivanju postojećih te promociji destinacije s isticanjem njezinih privlačnosti, prednosti i atraktivnosti, kao i manifestacija koje se kroz godinu nude u gradu.

Glazba na balkonima grada, smjena gradske straže, Ljeto u Varaždinu, Festival varaždinskih dvorišta, Špancirfest, Advent u Varaždinu samo su neki od projekata kojima će se sljedeće godine baviti TZGV. Uz to, početkom godine planira se obnova Trga tradicijskih obrta, a Varaždinske barokne večeri planiraju se obogatiti dodatnim sadržajem pod nazivom Total barok.

Govoreći o manifestacijama, gradonačelnik, a ujedno i predsjednik Skupštine TZGV, Ivan Čehok istaknuo je želju da se u Varaždinu organizira proljetni festival, te da se u njega uključe poduzetnici, obrtnici i ostali turistički subjekti iz Varaždina. Do sredine siječnja trebalo bi napraviti koncept festivala, kako bi ga se moglo predstaviti javnosti, zaključio je Čehok, koji očekuje i da se tijekom godine Kapucinski trg više iskoristi za razne prezentacije i događanja.

Usputno, gradonačelnik kao i članovi Skupštine izrazili su nezadovoljstvo odnosnom Varaždinske županije prema gradskim manifestacijama. Grad i Županija trebali bi sjesti za stol i dogovoriti zajedničke nastupe u promociji turizma Varaždina i Varaždinske županije, zaključili su članovi Skupštine koji očekuju i veću podršku Županije u projektima poput Špancirfesta. 

Komentari