demanti

Rauš prilaže sudski nalog: Poreznog duga nema, s liste sam već trebao biti uklonjen

Objavljeno: 26.08.2022. 12:10

Zadnja izmjena: 26.08.2022. 12:10

Direktor Hrvatski voda za ovo područje Danijel Bunić jučer je izjavio kako postoji opcija raskida ugovora s tvrtkom Bagerkop-Roberto Borisa Rauša na projektu izmuljivanja Trakošćanskog jezera, no danas je svoje riječi povukao - o čemu možete čitati ovdje.

Istovremeno s pitanjem zastoja projekta u Trakošćanu, potegnulo se i pitanje navodnog poreznog dugovanja vlasnika tvrtke Bagerkop-Roberto d.o.o. Borisa Rauša, s obzirom na objavu Porezne uprave koja je još uvijek javno vidljiva ovdje.

Danas se, međutim, o objavi porezne uprave očitovao Boris Rauš, koji kaže da je ista trebala biti uklonjena još prije nekoliko mjeseci na temelju odluke suda. Njegovo pripćenje kao i dokument koji je priložio prenosimo u cijelosti ovdje:

Boris Rauš:

"Što se tiče mog poreznog dugovanja koji datira iz razdoblja kada sam bio vlasnik obrta, a odnosi se na Poreznu kontrolu 2006./2007. godine, isti nije proizašao iz redovnog poslovanja, već nadzora koji držim nezakonitim. Istinitost mojih navoda dokazujem Presudom Upravnog suda u Zagrebu od 14. ožujka 2022. godine kojom je naloženo Poreznoj upravi da u roku od 60 dana postupi po zahtjevu od 2019. godine koji se odnosi na opstojnost poreznog dugovanja.

Što se tiče g. Bunića, direktora VGO-a, nemam komentara."

Komentari