Danas se u Gradskoj vijećnici raspravljalo o poboljšanju uvjeta za razvoj tenisa u gradu Varaždinu, a na sastanku su uz gradonačelnika Ivana Čehoka nazočili i najistaknutiji predstavnici varaždinskog, ali i hrvatskog tenisa.

Uz predsjednicu Nikolinu Babić i predstavnike Hrvatskog teniskog saveza, izbornika Željka Krajana i bivšeg reprezentativca Sašu Hirszona  o temi su raspravljali i predstavnici TK „Varaždin 1181“ i TK „Varteks“, te predstavnici Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Glavna tema razgovora bila je razvoj i izgradnja športsko - teniske infrastrukture u Varaždinu. Svi sudionici sastanka složili su se da Grad Varaždin puno ulaže u sport, ali potrebna su ulaganja i u tenisku infrastrukturu, poglavito kada je riječ o zatvorenim teniskim terenima kojih u ovom trenutku Varaždin ima premalo i ne zadovoljavaju potrebe varaždinskih tenisača.

Nakon što je predsjednica Babić upoznala prisutne kako je HTS otvorio posebne financijske potpore upravo za poboljšanje i izgradnju teniske infrastrukture, dogovoreno je da će varaždinski teniski klubovi zajedno izraditi studiju koja će biti pokazatelj stvarnog stanja i potreba u Varaždinu. Ta studija bit će temelj za prijavu Grada Varaždina za financijsku potporu HTS-a kako bi se što prije krenulo u izgradnju zatvorenih teniskih terena koji bi pridonijeli kvalitetnijoj organizaciji teniskog sporta u Varaždinu.

Komentari

24.01.2019. 18:22h Zadnja izmjena: 24.01.2019. 18:28