pravilno odlaganje otpada

FOTO Građani uskoro dobivaju kante za otpad i biorazgradive vrećice, a motrit će ih 'prikriveni redari'

Objavljeno: 20.07.2018. 13:50

Zadnja izmjena: 20.07.2018. 14:13

Foto: Viktor Hranić

Danas je na reciklažnom dvorištu u Ulici Pavleka Miškine održana konferencija na kojoj su gradonačelnik Ivan Čehok i njegovi zamjenici Sandra Malenica i Zlatan Avar izvjestili javnost o novostima koje se uvode radi unapređenja primarne selekcije otpada, odnosno razvrstavanja „na kućnom pragu“.

Gradonečelnik Čehok zadovoljan je napredovanjem po pitanju zbrinavanja otpada i kaže da je sada stanje već puno bolje te da dobivaju puno pohvala za novi sustav, a istaknuo je i neke novosti koje se uvode. 

- Građani će na vlastitiu inicijativu dobiti biorazgardive vrećice, koje će im Čistoća podijeliti pa molimo da se ne koriste PVC vrećice. Dobili smo preko 1,2 milijuna za edukaciju građana što znači da ne idemo s represivnim mjerama već ćemo educirati građane kako se otpad pravilno razvrstava, a kante koje smo kupili vlastitim sredstvima dobiti će u narednih nekoliko tjedana, dok će ostatak Hrvatske kante dobiti tek za godinu, dvije, budući da je Fond tek sada raspisao natječaj. Također, građani će imati i uslugu pranja kontejnera kod stambenih zgrada, a one koji će bacati otpad na kriva mjesta i zagađivati okoliš kontrolirat će tzv. prikriveni redari u civilu - rekao je Čehok 

 

 

Komentari