i oni bi se vozili po županiji

Reformisti protiv diskriminacije: 'I umirovljenici iz grada imaju pravo na besplatnu vožnju autobusom'

Objavljeno: 21.02.2018. 14:52

Zadnja izmjena: 21.02.2018. 15:03

Neugodno iznenađeni odlukom bivšeg župana Štromara i bivše vlasti HNS- a i SDP-a koja je umirovljenicima s područja Grada Varaždina uskratila uslugu besplatnih autobusnih karata i to za ukupno šest povratnih karata što znači 12 besplatnih vožnji od mjesta prebivališta do unaprijed željene destinacije. Reformisti su odlučili pokrenuti incijativu kako bi se, kako kažu, takva diskriminacija ukinula.

Interesni odbor umirovljenika Reformista pokrenuo je inicijativu po kojoj bi svi umirovljenici, pa i oni s područja Grada Varaždina, dobili pravo besplatnog korištenja istog broja autobusnih karata. Do sada su umirovljenici s područja Varaždinske županije imali pravo na korištenje šest besplatnih povratnih autobusnih karata te su tako mogli putovati po županiji, dok su umirovljenici s područja Grada Varaždina bili uskraćeni za isto, samo zato jer žive u Gradu Varaždinu, te su na taj način diskriminirani od strane bivše Županijske vlasti. 

Interesni odbor umirovljenika Reformista pokrenuo je tako inicijativu kojom bi svi umirovljenici imali jednaka prava, bez obzira na to u kojem kraju Varaždinske županije žive, a Vladimir Kozjak, predsjednik Interesnog odbora umirovljenika Reformista Grada Varaždina, rekao je da će ta točka biti predložena na sjednici Savjeta umirovljenika Varaždinke županije. Podršku Interesnom odboru umirovljenika dao je i vijećnik Reformista u Gradskom vijeću Grada Varaždina Darko Detelj i tajnica Gradske organizacije Mirjana Soldatek.

Komentari