problemi s komunikacijom

FOTO: 4. mjesni odbor obilježio svoj dan i uputio kritike Gradu: 'Imamo komunalne probleme i nemamo podršku Grada'

Objavljeno: 25.09.2018. 10:52

Zadnja izmjena: 25.09.2018. 11:10

U prostorijama 4. mjesnog odbora Varaždin održana je svečana sjednica i prigodno druženje za građane čime su obilježili Dan 4.mjesnog odbora, ali i uputili kritike gradonačelniku i Gradskim službama. 

Kako doznajemo iz priopćenja, predsjednik Vijeća Stjepan Lončar u svom je izlaganju pobrojao aktivnosti mjesnog odbora te istaknuo lošu komunikaciju i odnos s gradonačelnikom i Gradskim službama. 

- Mi smo gradski mjesni odbor i to najveći, naši problemi najviše se odnose na komunalnu infrastrukturu, no upravo u tim segmentima imamo najmanju podršku Grada. Niti jedan od problema koje imaju naši sugrađani, a koje komuniciramo prema Gradu nije riješen, a oni su od velike važnosti za naše sugrađane - naglasio je Lončar. 

'Razočaran sam jer iz Grada nitko nije došao'

Također, Lončar se osvrnuo i na probleme nakon uvođenja novog režima razvrstavanja i prikupljanja smeća u stambenim zgradama i obiteljskim kućama, problem parkinga posebno u Trakošćanskoj ulici i kod Sveučilišta Sjever, te nabrojao niz manjih problema na koje konstantno upozorava gradske službe, no kako kaže, izostaje realizacija. Osvrnuo se i na veće probleme kao što je dogradnja i obnova 6. osnovne škole. 

- Žao mi je i razočaran sam da se na današnju svečanu sjednicu ovdje u najveći gradski mjesni odbor nije odazvao nitko ispred Grada Varaždina, dok ispred Županije imamo veliki broj predstavnika. Kao predsjednik Vijeća najvećeg mjesnog odbora odgovoran sam da sve vaše zahtjeve prenosim Gradu i gradskim službama, ali i oni su kao krovna institucija, odgovorni da ih i realiziraju - rekao je Lončar

Županija pokrenula 122 projekta...

U ime Varaždinske županije prisutnima se obratila Natalija Martinčević, posebna savjetnica župana koja je u ime Županije čestitala Dan mjesnog odbora te pobrojala projekte koje je pripremila Varaždinska županija, a koji su, kako kaže, direktno vezani na građane 4. mjesnog odbora, ali i cijelog Grada Varaždina.   

- U Varaždinskoj županiji pokrenuli smo 122 projekta ukupne vrijednosti preko 700 milijuna kuna po čemu smo u ovom trenutku daleko najuspješnija Županija u Hrvatskoj. Jedan od većih projekata je upravo u vašem mjesnom odboru, obnova i dogradnja svih bolničkih objekata kao i izgradnja potpuno novog objedinjenog hitnog prijema i jednodnevne kirurgije. Također, ovdje u Varaždinu  kreće obnova našeg Doma za starije i nemoćne osobe, Vodotoranja koji će se pretvoriti u jedan reprezentativni objekt, a osigurati ćemo i određen broj besplatnih godišnjih autobusnih karata za naše umirovljenike – naglasila je Martinčević.  

Na svečanoj sjednici osim posebne savjetnice župana Natalije Martinčević prisutni su bili i zamjenik župana i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jalkovec Robert Vugrin županijski vijećnici Vlasta Cindrić i Luka Zrinski , gradski vijećnik i potpredsjednik Vijeća 6. mjesnog odbora Banfica Darko Detelj i predsjednica Vijeća 2. mjesnog odbora Ivana Golubić Horvat te predstavnici drugih mjesnih odbora. 

 

Komentari