o aktualnoj političkoj situaciji

Reformisti održali sastanke po mjesnim odborima: 'Građani su oduševljeni našim projektima, a razočarani gradskom vlašću'

Objavljeno: 15.12.2018. 16:33

Zadnja izmjena: 15.12.2018. 16:50

Proteklog tjedna Reformisti su održali radne sastanke po mjesnim ograncima. Tom prilikom je potpredsjednica Reformista i predsjednica Gradske organizacije Varaždin Natalija Martinčević članove, simpatizere i građane upoznala s aktualnom političkom situacijom na državnoj, županijskoj i gradskoj razini.

Riječi je bilo o projektima koji se realiziraju ili su već realizirani u Varaždinskoj županiji vrijednosti preko 710 milijuna kuna europskog novca za velike projekte u obrazovanju i zdravstvu što, kako kažu, Varaždinsku županiju pozicionira kao daleko najuspješniju županiju u Hrvatskoj. Isto tako, istaknuli su i 122 odobrena europska projekta koji se odnose na obnovu 22 škole, obnovu svih zgrada Opće bolnice Varaždin, izgradnju novih specijalnih bolnica u Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama. U to ulaze i projekti iz Europskog socijalnog fonda kojim će se osigurati besplatna prehrana u školama za 30% osnovnoškolaca. Kažu kako će Varaždinska županija u narednom razdoblju taj model preslikati i na srednje škole.

Prema njihovim riječima, građani su oduševljeni projektima, ali razočarani povećanjem nameta koje uvodi aktualna gradska vlast kroz povećanje iznosa računa za Čistoću i komunalnu naknadu, nedostatak interesa za rješavanje prioritetnih problema mjesnih odbora na koje se stalno upozorava te nedostatak realizacije EU projekata u Gradu Varaždinu.

 

Komentari