evo što je rečeno

Bedeković: 'Hoće li župan ispuniti obećanje i dužnost obavljati kao volonter?'

Objavljeno: 06.03.2024. 12:42

Zadnja izmjena: 06.03.2024. 13:22

Vijećnik Reformista Željko Bedeković na današnjoj je sjednici Županijske skupštine županu postavio pitanje hoće li iznos svoje plaće uplatiti u humanitarne svrhe.

Naime, kako je ustvrdio Bedeković, župan je to obećao u predizbornoj kampanji.

- U sučeljavanjima ste govorili o tome kako ćete dobivati naknadu kao i bivši župan Čačić. On se u svom mandatu odrekao plaće i taj iznos dao u dobrotvorne svrhe. Vi ste javno u kampanji obznanili kako ćete raditi isto. Zanima me da li ćete nas sad na kraju mandata iznenaditi i uplatiti cjelokupni iznos u humanitarne svrhe ili ste obmanuli javnost i lagali u kampanji. Plaća župana je s dodacima tri tisuće eura. Dakle, taj iznos koji će župan uplatiti prema obećanje bit će lijep doprinos u humanitarne svrhe – pitao je.

'Nisam potrošio ni euro'

Stričak se u odgovoru na to pitanje dotaknuo plaće bivšeg župana Čačića koji je, kaže, imao mirovinu i dio plaće, a on prima samo plaću.

- U svom mandatu nisam potrošio jedan euro na karticu, nisam naplatio jednu dnevnicu i jedan putni trošak. Znači 0. Osim plaće, sva ostala prava koja imam su 0. Jedan jedini trošak nisam napravio. Što se tiče plaće, ja sam to već jedanput odogovrio. Da, isto kao i Čačić. On je na početku mandata imao plaću koju primam sad ja. Isti iznos. Kad je shvatio da su mu veća primanja ako aktivira mirovinu i primi pola plaće. On je uzeo taj model. Ja taj model ne koristim, imam jedan, samo plaća.

Komentari