bacaju sumnju i na sukob interesa

Reformisti: "Habijan podnosi ostavku nakon imenovanja za koje će primati 4.000 kuna mjesečno..."

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.06.2018. 14:41

Zadnja izmjena: 13.06.2018. 14:45

Gradska organizacija Reformista Varaždin danas je poslala službeno priopćenje vezano uz ostavku Damira Habijana na mjesto člana Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin.

Podsjetimo, Habijan je ostavku podnio zbog, kako je napisao, neslaganja sa zaključkom Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin vezano uz dopis Udruge slijepih Varaždinske županije koji se odnosio na zapošljavanje, odnosno, nezapošljavanje Stanislava Brlenića, osobe sa stopostotnim invaliditetom na radno mjesto telefonista u OB Varaždin.

<< Damir Habijan podnio ostavku na mjesto člana Upravog vijeća Opće bolnice Varaždin>>

Kako Reformisti navode u priopćenju, Habijan je dao ostavku samo dan nakon što je imenovan za člana Nadzoronog odbora Termoplina gdje će primati čak 4000 kn mjesečne naknade te se pitaju - nije li ostavku podnio prekasno s obzirom da je nedavno postavljeno pitanje Habijanovog ''ozbiljnog sukoba interesa'' kao člana Upravnog vijeća bolnice.

Kako dalje piše u pripćenju, Habijan je na sudu zastupao bivšu ravnateljicu Sanju Zember koja tuži bolnicu i Upravno vijeće , a prema navodima Reformista, Habijan je i na sudu svjedočio protiv bolnice.

- Simpatije javnosti pokušao je pridobiti ostavkom, jer možda u tom slučaju nitko neće pitati za sukob interesa u Bolnici i 4000 kn mjesečne naknade u Termoplinu - za kraj su poručili Reformisti. 

Komentari