lex šerif na probi?

Reformisti i oporba opet danas amandmanima na prijedlog proračuna načelnika Novoselca

Objavljeno: 28.12.2017. 13:52

Zadnja izmjena: 28.12.2017. 13:52

Foto: Arhiva

Nakon što je odbio amandmane općinskih vijećnika oporbe (Reformisti, SDP, HDZ i HSU), općinski načelnik Sračinca Božidar Novoselec povukao je proračun koji je trebao biti izglasan u utorak 19. prosinca.

Prema priopćenju Reformista, danas će se pred vijećnicima naći novi prijedlog koji bi trebao uključivati stavke iz predloženog amandmana. No, kako ističu Reformisti, prema dobivenim materijalima, razvidno je da niti novi prijedlog ne uključuje zahtjeve iznesene spomenutim amandmanom te će oporba ponovno izaći sa novim amandmanima.

- Budu li amandmani opet prihvaćeni većinom glasova kao što je to bilo prvi puta, dvojba oko proračuna je vrlo jasna. Ili će načelnik usvojiti amandmane i dobiti podršku za proračun ili će ga ponovo povući. - ističu Reformisti u priopćenju, dodajući kako nema apsolutno nikakvog razloga za odbijanje amandmana. Ukoliko se ovakav scenarij doista i odigra na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Sračinec, prvi put u našem kraju na testu će biti i provedba novog zakona o lokalnoj samoupravi, odnosno, takozvanog lex šerifa.

Komentari