U Marofu ponovno uzavrelo

Reformisti i SDP prozivaju Jenkača: Gdje je nestalo 500 tisuća od 23. do 31. prosinca 2015.?

Objavljeno: 10.03.2016. 09:04

Zadnja izmjena: 10.03.2016. 09:07

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Na tragu Hrenićevog komentara rada gradonačelnika Novog Marofa tijekom protekle godine, izrečenog na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća, danas su se priopćenjem za medije oglasili novomarofski Reformisti i Socijaldemokratska partija.

Naime, najgorim u cijelom izvješću Siniše Jenkača za 2015. Godine Hrenić je okarakterizirao povećanje manjka na 2,2 milijuna kuna, umjesto najavljivanih 1,7 milijuna, rekavši također da će (sada on!) tražiti reviziju.

- Svima su smanjene plaće (osim njemu), smanjena su davanja vatrogastvu, kulturi, udrugama, sportu, mjesnim odborima za više od 600 tisuća kuna. Također su smanjena ulaganja u infrastrukturne projekte za 700 tisuća kuna. I na svim tim poraznim rezultatima trenutni gradonačelnik povećao je manjak – stoji u priopćenju.

"500 tisuća u sedam dana"

Reformisti i SDP-ovci u nastavku postavljaju pitanje: - Gdje je "nestalo" ili je "otuđeno" 500 tisuća kuna u sedam dana, budući da je gradonačelnik u rebalansu proračuna izglasanom 23. prosinca definirao manjak od 1,7 milijuna kuna, a preostalih sedam dana u godini se ništa nije investiralo?

Konstatiraju zaključno da gradonačelnik „ne zna upravljati proračunom“, te da su prijevremeni izbori Novi Marof „vratili nekoliko godina unatrag“: - Ni u 2016. godini nema novih obećanih velikih investicija zbog čega su izazvali izbore i veliki trošak. Smatramo da su Siniša Jenkač i svi koji su odgovorni za rušenje proračuna i prethodne vlasti, ozbiljno prevarili građane Novog Marofa.

Komentari