Troškove će morati podmiriti roditelji

Reformisti: „Licemjerno je plaćati 50 % dnevnog boravka djece u školama“, Šamec: „Prikupljanje političkih bodova“

Objavljeno: 10.08.2016. 11:09

Zadnja izmjena: 10.08.2016. 14:06

Foto: Nikola Horvat

Na današnjoj presici Reformista predsjednik Županijske organizacije Reformista Tomislav Paljak, predsjednik Reformista Općine Trnovec Bartolovečki Zdravko Hudler, potpredsjednik Željko Šprem, općinski vijećnik Predrag Hrman i član predsjedništva Nikola Šagi osudili su prijedlog o 50%-tnom sufinanciranju troškova rada dnevnog boravka djece u osnovnim školama u Trnovcu i Šemovcu, koji je donesen na sjednici Općinskog vijeća.

Naime, 3. kolovoza na sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki predloženo je da Općina smanji sufinanciranje na 50 %. Podsjetimo, Općina je u potpunosti financirala troškove, no dio sredstava morat će izdavajati roditelji. Vijećnik Reformista Predrag Hrman, od devet prisutnih vijećnika, jedini je bio protiv takvog prijedloga.

– Mislim da je nedopustivo i licemjerno stalno teoretizirati o tome kako treba ulagati u obrazovanje i djecu, a onda kad to treba primjenom i primjerom pokazati, donositi odluke o štednji upravo na tim stavkama. – istaknuo je predsjednik Županijske organizacije Reformista Tomislav Paljak.

"Političko neiskustvo"

Oglasili su se i iz Općine Trnovec Bartolovečki, istaknuvši kako su na takvu odluku „bili primorani zbog sve većeg interesa roditelja da svoje osnovnoškolce daju u produženi boravak“: – Iz tog razloga porasli su i troškovi.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec tvrdi da je Hrmanov postupak zapravo način prikupljanja političkih bodova: – Ovakvu odluku možemo pripisati možda političkom neiskustvu mladog kolege Hrmana, koji je vidio prostor za prikupljanje određenih političkih bodova.

Valja istaknuti kako se za jednog djelatnika u produženom boravku mjesečno izdvaja 9.100 kuna, ističu iz Općine Trnovec Bartolovečki i napominju kako u obrazovanje ulažu 2,3 milijuna kuna godišnje.

Komentari