Ustrajna je i PU varaždinska

Biškupečki Reformisti tvrde da je nesreća na pružnom prijelazu u Cehovskoj ulici mogla biti izbjegnuta

Objavljeno: 31.05.2016. 15:09

Zadnja izmjena: 31.05.2016. 15:24

Sigurnost građana 7. mjesnog odbora, kao i svih koji prolaze pružnim prijelazom u Cehovskoj ulici u Varaždinu, narušena je, tvrde Reformisti 7. mjesnog ogranka Biškupec.

Naime, navedeni pružni prijelaz obilježen je samo prometnim znakovima, bez polubranika ili svjetlosne i zvučne signalizacije. Od obiteljskih je kuća udaljen 50 metara, kao i pješačkog prijelaza, a izgradnjom i novom regulacijom prometa na istočnoj obilaznici i dolaskom novih tvrtki u Cehovsku ulicu, tvrde Reformisti, višestruko se povećao promet.

>> Vlak u Varaždinu naletio na osobni automobil - očevid u tijeku

Upravni odjel za komunalni sustav i urbanizam prošle je godine zaprimio zahtjev predsjednika 7. mjesnog odbora Juraja Rožića za rješavanjem ovog problema. Također, zahtjev je upućen i Policijskoj upravi varaždinskoj koja je Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam, kao i HŽ Infrastrukturi, uputila isti zahtjev, a do rješenja, ističu Reformisti, nije došlo.

– Smatramo da je nesreća koja se danas dogodila mogla biti izbjegnuta jer se na postojeći problem na vrijeme upozorilo. Molimo gradske službe za hitno saniranje ovoga opasnoga pružnog prijelaza. – naglašavaju Reformisti 7. mjesnog ogranka Biškupec.

PU varaždinska: „Izrazito mala preglednost“

PU varaždinska u zahtjevu Upravnom odjelu za komunalni sustav i urbanizam ističe kako teren i okoliš sudionicima u prometu omogućuju izrazito malu preglednost prilikom prolaska pružnim prijelazom.

Također, PU varaždinska traži Grad Varaždin da na dijelu Cehovske ulice, od željezničko-cestovnog prijelaza do raskrižja u smjeru benzinske postaje s lijeve strane ceste (iz smjera Zagrebačke ulice), ukloni prometne znakove B48 („Pješačka i biciklistička staza“ i „Završetak pješačke i biciklističke staze“) jer, tvrdi PU varaždinska, ne postoje uvjeti.

Komentari